Yüksekokulumuzda Öğrencilerimize Yönelik Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Düzenlenmiştir.

22 Ocak 2020 Çarşamba

YEŞİLAY tarafından hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 5 Aralık 2019 tarihinde Görele Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Mahmut SEZER tarafından yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı ile mücadele konulu eğitim konferansı düzenlenmiştir. Eğitim kapsamında bağımlılık yapan maddeler, bağımlılık belirtileri, bağımlılığının aşamaları, madde bağımlılığının insan üzerindeki etkileri, bağımlılığın nelerden kaynaklandığı,  bağımlılık süreci ve bağımlılıktan nasıl kurtulabileceği, alkol kullanımının insan vücudu üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkileri, alkol kullanımına başlama sebepleri, alkol bağımlılığının belirtileri ve alkol yasasındaki son düzenlemeler, bağımlılıktan korunmak için yapılması gerekenler ve üniversite öğrencilerine yönelik tavsiyeler sunulmuştur.