Bankacılık Eğitimi Gerçekleştirildi

14 Ocak 2020 Salı

Bankacılık Eğitimi

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Yüksekokul Konferans Salonunda 30.11.2019 tarihi saat 13: 00’da başlayan eğitim banka sınavlarına hazırlık kitapları yazarı Şener Babuşçu tarafından verildi.
Eğitimden önce bir konuşma yapan Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin KARADENİZ katılımlarından dolayı Şener Babuşçu’ya teşekkür etti. Programın öneminden söz eden KARADENİZ: “Belki bankacı olmak istiyorsunuz ya da beceri ve bilginizi diğer finans kuruluşlarında kullanmak istiyorsunuz, ama nereden başlayacağınızı, hangi aşamalardan ve hangi sınavlardan geçeceğinizi, hayalinizdeki pozisyon için hangi belgelere sahip olmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Öte yandan birçok mülakata girecek ve neler sorulabileceğine ya da mülakat esnasında tavır ve görünüm olarak nelere dikkat edeceğinizi de net olarak bilmiyorsunuz. Siz bugün tüm sorularınıza yanıt bulmak için buradasınız. En büyük şansınız bu yanıtlara Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu aracılığıyla aramızda bulunan Bankacılık ve Sermaye Piyasası lisanslama sınavlarının yazarı hocamız Şener Babuşçu’yla birlikte erişecek olmanızdır.” şeklinde konuştu.
Ülkemizin en büyük sorunlarından biri işsizlik diyerek sözlerine başlayan Şener Babuşçu, şu an resmi rakamlara göre bir milyon üniversite mezunu işsiz olduğunu söyledi. Babuşçu: “Bu bir milyonluk işsiz ordusunun yaklaşık dört yüz binlik kısmını iktisadi ve idari bilimler mezunları oluşturuyor. Tabi ki bankalar sadece iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarını almıyorlar. Her kesimden bankalara başvuran oluyor. Hal böyle olunca bu bir milyon kişi sizin rakibiniz konumunda bulunuyor. Bankalara başvuruda bulunan insan sayısı oldukça fazlayken alım sayıları ise başvuruya oranla çok az. Ama şu bir gerçek ki kariyer planlamanızı ciddi bir şekilde yaparsanız mezun olduktan üç ay sonra bankacı olabilirsiniz.” şeklinde konuştu. Özellikle bankacı olmak isteyen mezun adaylarının SPK sınavlarına hazırlanması gerektiğinin altını çizen Babuşçu, lisanslama belgelerine sahip olunmadan bankalarda ve çoğu finansal kuruluşlarda iş bulma imkanının zor olduğuna değindi.
Eğitimin ikinci bölümünde banka sınavları ve sınavlarda çıkmış sorularla ilgili bilgiler veren Şener Babuşçu, katılımcılara bankacılık mesleğine yönelik kişilik testi uyguladı. Programın son bölümünde cv hazırlama tekniklerinden söz eden Babuşçu mülakatlarda soru teknikleri ve davranış şekilleri ile ilgili ipuçlarına da yer verdi.
             Öğrencilere çekiliş ile kitap hediye edilen program, katılım sertifikalarının dağıtılması ve Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin KARADENİZ’in eğitmen yazar Babuşçu’ya plaket takdim etmesiyle sona erdi.