Hakkımızda

Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı dört yıllık bir Yüksekokuldur. Bu Yüksekokulun kurulması; Milli Eğitim Bakanlığının 24/7/2008 tarihli ve 18465 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 30/07/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 4 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mimar Sinan İlköğretim Okulu binasında akademik faaliyetlerine başlamış, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı başında Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi binasına yerleşmiştir.
Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulun Kurucu Müdürlüğünü Doç. Dr. Yalçın TEPE yapmış olup, şu an müdürlük görevini Prof. Dr. Hüseyin Çalık sürdürmektedir.
Yüksekokulumuz bünyesinde Finans ve Bankacılık, Lojistik Yönetimi bölümleri aktif olarak devam etmekte aynı zamanda Çocuk Gelişimi bölümüne öğrenci alımı için çalışmalar devam etmektedir.